Reizigers genieten eindelijk van de vrijheid

Na twee ingewikkelde jaren, plannen reizigers eindelijk opnieuw vakanties waarbij ze zich veel minder zorgen moeten maken over mogelijke Covid-beperkingen. Ze houden daarentegen bij het plannen van hun vakantie wel steeds meer rekening met de milieueffecten en willen maximaal genieten van een vernieuwd gevoel van vrijheid. Camper- en caravanvakanties zijn daarom vaak een goed alternatief voor traditionele vliegreizen, vooral met het oog op de verwachte stakingen deze zomer. Maar wat zijn de voordelen van deze vorm van reizen? De BCCMA (Belgian Caravan-Camping and Motorhome Association) belicht de verschillende eigenschappen die van reizen met een camper of caravan zo’n succes maken.  

Ultramoderne voertuigen ​ 

Reizen met een camper of caravan is erg populair, vooral na de Covid-crisis die vele vakantiegangers ertoe inspireerde hun klassieke aanpak te heroverwegen. In de loop der jaren zijn de voertuigen comfortabeler geworden, met meer beschikbare opties, zonder de betaalbaar uit het oog te verliezen. ​ ​ 

"Hoewel de levertijden van de voertuigen vrij lang zijn, beschikken onze dealers over voldoende voertuigen om te voldoen aan de vraag van consumenten die graag met een camper of caravan reizen. De verhuur van voertuigen verloopt goed dankzij het enthousiasme van deze ‘nomadische’ reizigers. Dit is heel positief voor onze sector," zegt Bart Decuyper, voorzitter van de BCCMA.” 

Meer en meer ontvangstplaatsen 

Het aantal kampeerplekken voor campers of caravans stijgt, ongeacht de grootte of voorzieningen van de voertuigen. Nomadische vakantiegangers zijn vaak op zoek naar plaatsen buiten de gebaande paden, en dat is wat de nieuwe kampeerterreinen bieden. Bijvoorbeeld in Anderlecht, waar in januari 2022 een succesvolle nieuwe parking opende: Camp in Brussels. ​ ​ ​ 

"Sinds de parking zijn deuren opende, is de vraag alleen maar toegenomen. Tot nu toe hebben we al bijna 650 aanvragen geregistreerd en ook voor de zomer ziet het er druk uit. We zijn verheugd dat we dit soort service kunnen aanbieden aan reizigers die onze mooie hoofdstad willen ontdekken", zegt Sébastien Tran, initiatiefnemer van het Camp in Brussels-project.  

Aanzienlijke besparingen ​ 

De benzineprijzen zijn overal ter wereld de pan uit gerezen. Daarom is het belangrijk elke reis zorgvuldig voor te bereiden om onaangename verrassingen te voorkomen. Voornamelijk groepen en gezinnen besparen met een camper of caravan veel geld, aangezien ze fiks besparen op overnachtingen en diners. Kampeerders nemen vaak ook hun eigen vrijetijdsuitrusting mee, zodat ze ​ die niet ter plaatse moeten huren. Reizen met een caravan of camper geeft vakantiegangers veel vrijheid. Het is mogelijk de reisroute te wijzigen, in te korten of te verlengen afhankelijk van het budget en de inspiratie van het moment. ​ ​ 

Al deze redenen maken kampeerreizen tot een winnende combinatie om aan de dagelijkse routine te ontsnappen en op een volledig zelfstandig manier het landschap te ontdekken. ​ 

Geoffrey Grognet

Press Officer, Two cents

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over BCCMA

De Belgian Caravan-Camping and Motorhome Association (BCCMA) verdedigt de belangen van constructeurs en importeurs van vrijetijdsvoertuigen in België. De vereniging is de spreekbuis van alle professionals uit de sector die handelen in caravans, motorhomes, stacaravans, campingmateriaal en accessoires.

BCCMA promoot en komt op voor het mobiliteitstoerisme op sociaal, cultureel en economisch vlak. Daardoor is de vereniging zowel een informatiebron voor alle gebruikers van vrijetijdsvoertuigen als een permanente gesprekspartner voor professionals en officiële instanties.

De vereniging organiseert Mobicar, de enige caravan- en motorhomebeurs in België, die jaarlijks eind oktober plaatsvindt in Brussels Expo. Dit evenement huist zo’n 70 exposanten in vier paleizen van de Heysel, die er de nieuwste voertuigen tentoonstellen.

Contact

Auguste Reyerslaan 207 bus 4 - 1030 Brussel

[email protected]

www.mobicar.be